Lapacho kora - skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Paragwaj | VIVIO |
Lapacho kora - Zastosowanie
Do 200 ml gotującej się wody wsypać jedną łyżkę kory i gotować przez 10-15 minut. Następnie odcedzić. Zaleca się pić do dwóch szklanek dziennie.
Na początku przyjmowania mogą wystąpić nudności i bóle brzucha - z czasem powinny ustąpić.
Lapacho kora - Opis produktu
Kora lapacho pochodzi z drzewa lapacho rosnącego w Ameryce Środkowej i Południowej, od północnej Argentyny do północnego Meksyku. Drzewo lapacho dorasta nawet do 30 metrów, a gdy kwitnie, to całe obsypane jest różowymi kwiatami i widać je z wielu kilometrów. Właściwości kory lapacho znali i wykorzystywali Inkowie. Bywa nazywana "Herbatą Inków", którzy to wywar z niej przygotowany nazywali "darem bogów" i stosowali go w leczeniu różnych dolegliwości.
Napar przygotowany na bazie kory lapacho posiada charakterystyczny, gorzkokwaśny smak i brązowy kolor. Aromat tej herbaty potrafi zaskoczyć niezwykłą dla innych naparów trawiastą nutą. Kora lapacho. Co ważne dla ludzi stroniących od kofeiny – lapaczo nie zawiera jej wogóle!
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.